רפואה טבעית או קונבנציונאלית?

שאלה:

שלום וברכה .האם עדיף רפואה טבעית על פני רפואה של ימינו נפקא מינה למה לפנות קודםוהאם באמת יש לזה השלכה הלכתית ?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל ספק שחובה להזדקק בראש ובראשונה לרפואה הקונבנציונאלית, שהיא מוכחת בכל הפרמטרים כמועילה, והיא המומלצת על ידי גורמי הרפואה המוסמכים וכו', ברפואה טבעית ניתן להשתמש רק כרפואה משלימה, לעולם לא במקום תרופות שעברו את כל המבדקים הנדרשים. בודאי יש לזה השלכה הלכתית, שהרי נאמר "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם". הכרתי אגב יהודי שחלה בסרטן באופן מאוד ראשוני שניתן היה לטיפול באחוז גבוה כמעט ודאי להצלחה מלאה, והוא לצערנו התעקש על רפואה טבעית ומצבו כמובן החמיר מאוד ולבסוף כשכבר רצה לקבל טיפול קונבציונלי זה כבר היה מאוחר מידי והוא נפטר לבית עולמו… גם המחלות קלות אין לסמוך על רפואה טבעית לבד. בכל הנושא של תרופות הנושא הוא רווח מול הפסד, כלומר גם אם יש חומר שאינו הכי בריא בתרופה, הרווח רב לאין ערוך על ההפסד וכדאי לקחת לפי המלצת הרופא.