קבלת שכר על חג בהבלעה

שאלה:

שלום. אני עובד מס' ימים בשבוע לפי שעות כשיום ראשון הוא יום קבוע שלי. קיבלתי משכורת על חודש 6 והיה שם תשלום על יום חג. לפי הנהלת חשבונות זה מה שיצא בגלל חג השבועות שיצא ביום ראשון שזה יום עבודה קבוע שלי. השאלה שלי מה ההלכה אומרת על תוספת כזאת? האם זה בכלל מגיע לי? (ברור שמעולם לא סוכם ביננו על דבר כזה) האם בכלל מותר לקבל על חשבון החג כסף?

תשובה:

שלום וברכה

ההגדרה של המשכורת שלך היא שהשכר הוא חודשי ולא לפי שעות [אלא שמסגרת הפעילות שלך תחומה בימים ושעות קבועות], ודוקא משום כך קיבלת שכר על החג למרות שלא עבדת, זה נקרא שכר שבת בהבלעה שמותר לקבל ללא כל חשש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום
    יתכן וחלק לא הסברתי כמו שצריך.
    אכן יש לי ימים קבועים אבל אני כן מקבל לפי שעות עבודה.
    יש חודש שזה יוצא 60 שעות חודש אחר 55 וכו'.

    והאם למרות שלא סוכם דבר כזה – השכר הזה מגיע לי?

  2. אם משלמים לך על חג, מוכח שהשעות הן תנאי, ומורידים לך על איחור וחיסור, אבל התשלום הוא אחד על הכל וזו לא עבודה פרטנית של שבת. כמעט כל המשק כך. גם מלצר שעובד בשבת ומקבל שכרו על שבוע שלם חלק מהשכר על שבת ואם לא יבוא בשבת יקבל פחות ואעפ"כ זה נחשב הבלעה.

  3. במש"כ כבוד הרב למעלה שהתשלום הוא חדשי מכך שמשלמים על החג, לכאורה יש לדון שיתכן שהתשלום הוא לפי שעות, רק מצד חוקי ה'חופש' צריך לתת גם על החג, היות וזה הסיבה שלא עבד בה, וא"כ נמצא שלא שייך כאן היתר הבלעה.