למחול לאנשים שלא ביקשו מחילה

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
כצעד של רצון טוב יש מס אנשים שאני רוצה לסלוח להם אפילו שהם לא ביקשו סליחה
האם זה מועיל הסליחה הזו ? ומבחינת דיני שמים?

תשובה:

בהחלט מועילה מאוד הסליחה הזו, זה גם חשוב ביחס אליהם שסלחת, וזה מציל אותם מעונש, גם בתפילה זכה בליל יום הכיפורים אומרים בני אשכנז "והנני מוחל וסולח לכל מי שחטא כנגדי…" וזה חשוב גם ביחס לך עצמך, לשימות ומנוחת הנפש שלך, לשאת מטען של כעס ומרירות זה דבר מאוד קשה, צריך לפרק את זה למחול ולסלוח ולצאת לדרך חדשה!

בהצלחה רבה רבה.