קניין חצר ברכב

שאלה:

האם למכונית יש לה דין של חצר? הרי היא מטלטלין. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

גם למטלטלים יש קניין חצר. וכמבואר בגמרא ובשלחן ערוך סימן ר'. ולכן מציאה שנכנסה לתוך כלי, או מקח שנכנס לתוך כלי של הלוקח, או בעל שהכניס את הגט לתוך כלי של האשה זכתה בו האשה מדין קניין חצר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן ר סעיף ג.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בתנאי שהכלי מונח במקום שיש רשות להניחו, דהיינו שהרכב חונה בחניה תקנית.
    אבל כשהרכב בנסיעה, ולכאורה אפילו בעצירה ברמזור – ה"ז כלי ברה"ר ואינו קונה.

  2. רכב שנוסע ברה"ר קונה הרכב כיון שהרכב מונח ברשות ברה"ר, בשו"ע סימן ר סעיף ג כתוב שכלי קונה במקום שיש רשות להניחו, וברה"ר שאין רשות להניחו לא קונה. ורכב שמותר להניחו ברה"ר – קונה.