כשרויות במסעדות

שאלה:

בס"ד שלום הרב ! 1)מה ההבדל בין מהדרין רבנות לבין בדץ לעניין השגחה במסעדות? 2) אילו שאלות עלי לשאול על מנת לדעת שאפשר לאכול במסעדה כזאת או אחרת?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע להשיב לך על שאלתך הראשונה, גם בכל הכשרויות שנחשבות מהודרות כל אדם סומך על מה שהוא מכיר ומה שרבותיו מכירים וסומכים, זה לא בהכרח שיש הבדלים בהוראות. ספציפית לגבי בדיקת צומת הגידים יש הבדל, שבכשרות מהדרין לא פותחים את צומת הגידים אלא ממששים מבחוץ, ובכשרויות בד"ץ פותחים. באופן כללי במסעדות ההשגחה הרבה יותר קשה, משום שלא מדובר במוצרים בעלי רכיבים קבועים אלא באירועים מזדמנים ועובדי המטבח הם לאו דוקא יראי שמים. אני אישית מעדיף לאכול במסעדה חלבית שזה יותר קל להשגיח. והכי טוב כאשר בעלי המסעדה והעובדים הם אנשים יראי שמים בעצמם, שזה מעלה גדולה מעבר למערכת הכשרות שמפקחת.

אין לך דרך לדעת על ידי שאתה שואל שאלות…