שכבת זרע על הבגדים בשעת תפילה

שאלה:

שלום וברכה! לצערי יצא ממנו זרע בתחילת הלילה. וכשקמתי בבוקר כשכבר התייבש לגמרי. שכחתי מזה והתפללתי ככה מבלי לרחוץ את עצמי ולא החלפתי התחתונים. האם יצאתי ידי חובת תפילה? תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

כתב במשנה ברורה סי’ עו ס”ק טו: “מיהו בספר חסידים סימן תק”ט מוכח דאפילו על בגדיו ומכוסה יש לרחצו או לפשטו שלא יהיה דבוק בו הטומאה ומכ”ש כשנכשל ח”ו ע”י קרי שלא יהיה לו למזכרת איסור. וראה שם באשל אברהם שגם בספר חסידים כתב כן רק אם זה עדיין לח. אבל ביבש אין צורך להקפיד. וכך גם ראיתי שמביאים בשם הגר”ח קנייבסקי. אולם יש לדעת שעל הגוף זה חמור יותר כפי שכתב שם הרמ”א שדינו כצואה ואסור להתפלל כך, אלא שבדיעבד ביבש אינו מעכב.