פטור עוסק במצוה בשומר על ילדיו הקטנים

שאלה:

האם אבא ששומר על ילדיו הקטנים [בגיל שצריכים שמירה] בזמן שאשתו לא יכולה לשמור [לא בבית וכד'] האם באותה שעה פטור ממצוות אחרות מדין עוסק במצוה [בגוונא דלא יכול לקיים שניהם] ולדוגמא האם פטור מתפילה בציבור כי לא יכול לעזוב את הבית? כמו"כ מה הדין לדוגמא אם שומר בערב ואשתו תחזור מאוחר בלילה. האם נקרא שיכול להתפלל ביחידות בזמן שרגיל תמיד להתפלל. או שצריך להמתין עד שתחזור ואז ללכת להתפלל בציבור.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שתפילת ערבית אינה חייבת להתקיים דוקא באותה שעה, והוא יכול ללכת אחר כך לבית הכנסת, זה בהחלט נחשב שאפשר לקיים שניהם ואין כל סיבה להתפלל ביחידות.

בהצלחה רבה ורוב נחת.