נשוי לגויה + ילדים – האם לשכנע אותה להתגייר?

שאלה:

בחור אחר ישראל שנשוי לצערנו לגויה, שעשתה גיור רפורמי. יש להם ילדים משותפים מעל גיל 12 האם צריך לעודד אותה להתגייר? האם גם הילדים צריכים גיור? האם במצב כזה גיור לוקח 3 שנים ועלי'הם להפרד? תודה

תשובה:

שלום רב,

כרגע היא גויה. ודאי שכדאי לעודד אותם להתגייר אם יש להם כוונה רצינית בגיור. משום שאחרת אותו יהודי ימשיך לחיות עם גויה. אולם אם אין להם כוונה רצינית בגיור, כבר עדיף להשאיר אותם כך, ולא יכנסו לעם ישראל ספק גויים (בהנחה שאולי הגיור אינו רציני) למרות שאותו יהודי ימשיך לעבור על עבירה כזו חמורה. אין טעם להציל אותו מעבירה על חשבון עם ישראל!