כמה פעמים נוטלים ידים בבוקר?

שאלה:

אז על הנטילה השנייה תהיה ברכה גם אשר יצר וגם נטילת ידיים ועל הנטילה הראשונה לא מברכים? מקווה שהבנתי נכון. וכמה פעמים בנטילה הראשונה וכמה בשנייה?

תשובה:

שלום וברכה

נכון מאוד, ולמנהג בני אשכנז אם מתפללים מיד, ניתן לומר ברכות אלו בסדר התפילה ולא חייבים בשעת הנטילה.

הנטילה בבוקר תהיה 6 פעמים ויש נהגו 8 פעמים להסיר את המים הטמאים מהידים, הנטילה אחרי שירותים נחלקו בה הפוסקים, העיקר לדינה שמספיק פעמיים כמובא במגן אברהם בסי' ז, אולם הביא שם מס' היכל הקודש שגם בזה יטול 6 פעמים משום רוח רעה.