צדקה כסגולה – מכספי מעשר

שאלה:

שלום וברכה. לפני מבחנים שלי באוניברסיטה אני משתדל לשים צדקה להצלחתי במבחן בעז"ה. שאלתי האם אפשר לשקלל כסף זה בכספי מעשר חודשיים? או שזה מחוץ לחשבון? ואם אפשר, האם יש עניין להוציא את זה משקלול זה בכל זאת? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם קיבלת על עצמך בהחלטה ממש כעין נדר לתת לצדקה לפני מבחן, לא תוכל לפרוע חובך ממעשרות, אבל אם אתה רק "משתדל" כדבריך, אפשר לתת ממעשרות, אולם ברור שהסגולה תהיה רבה יותר כאשר מדובר בנתינה נוספת ולא בכסף שבלאו הכי תתן לצדקה גם בלי הסיפור של המבחן…

בהצלחה רבה בלימודים! והעיקר לשמור באוניברסיטה על צניעות וראיית העין כדרכה של תורה.