לתבוע אדם שמעליל עלילות שווא

שאלה:

שלום אנחנו זוג דתי. האישה מעלילה עלילות שווא במשטרה. 1. האם אני יכול לתבוע אותה בדין תורה על הוצאות שכר טרחה ופיצוייים? או שזה חייב להיתבע אך ורק בבית משפט האזרחי. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כל תביעה אזרחית צריכה להיות בבית דין. ולכן יש לפנות לבית דין תחילה והם ישפטו לפי הנסיבות של התביעה האם יש עילה לחייב את האשה בתשלום על מעשיה. אם האשה תסרב להופיע בבית דין, בית ייתן היתר לתבוע בערכאות.

בהצלחה.