לימוד תורה שבכתב בלילה

שאלה:

שלום להרב, שאלה: גבי ענין שלא ראוי ללמוד תורה שבכתב בלילה, רצינו לדעת למי שלומד ג' סדרים ביום ובשעות מאוחרות בלילה יהיה זמן יחיד שפנוי ללימודים אחרים כמו מידות וכו' האם מותר ללמוד תורה שבכתב למי שסדר יומו כבר מלא בלימודים אחרים בכולל? תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

ברור מאליו שמותר ואף ראוי כך לעשות, שהרי זו הדרך שלו לצמוח בלימוד התורה, מה גם שכלל לא הקפידו בזה לגבי לימוד בעיון, רק לגבי לימוד בגירסה בעלמא, ובעיקר לגבי אמירת תהילים. ובכלל שמעתי מפי הגאון המקובל רבי יעקב הלל שליט"א ראש ישיבת אהבת שלום, שאין להקפיד על כך אלא למי שכל הנהגותיו על פי קבלה, אבל אנשים כמונו לא צריכים לחושבכלל, העיקר לגדול בתורה.

בהצלחה.