התרת נדר צדקה לבית הכנסת

שאלה:

שלום רב אנו עברנו לישוב למשך תקופה מסוימת, בזמן מסוים שחשבנו שנשאר לגור באופן קבוע בישוב, אמרתי לגבאי של הבית כנסת שאני רוצה לשלם את דמי החבר (בסך 2000 ש"ח לשנה) לאחר תקופה, קבלנו החלטה לעזוב את המגורים בישוב, מראש, כשרצינו לשלם את דמי החבר, למרות שהם יקרים יחסית זה משום שחשבנו שנשתקע בישוב ולאופן קבוע זה משתלם אך עכשיו כשאנו רוצים לעזוב והיינו פה תקופה קצרה זה נשמע לנו יקר להוציא כזה סכום על חברות עראית בבית הכנסת שאלה 1. האם חל עלינו החיוב בכל אופן? 2. ואם כן האם ניתן לשלם מכספי מעשרות? תודה

תשובה:

שלום וברכה

קשה להגדיר זאת כמקח טעות אבל תוכל לעשות התרת נדרים, זה בהחלט דוחק שמאפשר גם התרת נדרי צדקה.

שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך.

מקורות:

ראה כאן פרטי התרת נדרי צדקה.