בשר שנשאר בפה – 6 שעות

שאלה:

לפעמים אחרי שאני אוכל בשר אני משתדל מאוד לנקות כדי שלא ישארו שארית בפה אבל גם אחרי 6 שעות אני לפעמים מוצא חתיכה שנשארה מהארוחה אחרונה צריך שוב לחכות 6 שעות?

תשובה:

שלום וברכה

לא צריך לנקות את הפה אחר אכילת הבשר, בשר שנתקע בין השיניים ויצא אחרי שעה שעתיים, אכן דנו הפוסקים אם צריך שוב לספור שש שעות משעת בליעת הבשר הזה, והמנהג להקל שלא צריך [אם כשיוצא מהשיניים מוציאים מהפה, לכל הדעות לא צריך להמתין שוב]. בכל מקרה אין מצב שזה נשאר אחרי 6 שעות…

מקורות:

ראה ר”ן חולין לז ב מדפי הרי”ף, כמו כן נאמרו בזה כמה סברות, ראה ס’ הכשרות פרק י הערה עח בשם הגר”מ הלברשטאם שאין לבשר כזה משמעות, וראה מגילת ספר סי’ פט שהבשר מתחיל להתעכל כבר כשהוא בין השיניים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגבי התשובה שלא צריך לחכות 6 שעות נוספות אם היה שאריות בשר בשינים. גם כאשר היה רוטב/שמן בשרי מסביב לפה לא צריך לחכות 6 שעות?