לתרומות לחץ כאן

ברכה על קוואקר

שאלה:

שלום לכם. מובא באחרונים שדין הקווקר הוא ספק כדגנים שלמים מבושלים. וקשיא לי. למראית עין הקווקר הגס נראה גרעינים שלמים אמנם, אך ממש מעוכים ושטוחים, והגרעין המקורי היה עגול. מדוע איפא מחשיבים אותם כשלמים? תודה רבה בברכה מאיר לובין

תשובה:

שלום וברכה

למיטב ידיעתי הם אינם שלמים, ולכן, למעשה כשמדובר בדייסה מבושלת, גם אם לא נדבקו הברכה היא מזונות, כיון שהשיבולת שועל אינו גרעינים שלמים אלא מחולקים, ראה משנה ברורה סי’ רח ס”ק ג. הדיבוק נצרך בגרעינים שלמים שהתבשלו, או בדבר לא מבושל כדלהלן, אבל אולי יש סוגים שונים.

כאשר אתה שורה קוואקר במים פושרים או קרים, אפילו נדבקו מעט ברכתן אדמה, עד שיעשו ממש כדייסה. קשה לתת הגדרה מדוייקת, אבל מדובר באופן שהמשקה נעשה סמיך או שהם דבוקים בצורה משמעותית. כ”כ הגרש”ז אויערבך והובא בס’ וזאת הברכה בירורים סי’ כז.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל