קדימת יארצייט לאבל י"ב חודש

שאלה:

שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול, למי מהשניים יש זכות קדימה להיות חזן, למי שאבל בשנה הראשונה של אביו או אימו, או למי שאומר קדיש בשבוע של ירציאת?והאם יש הבדל בין ספרדי לאשכנזי?

תשובה:

שלום רב

יארצייט על אביו או אמו קודם לאבל בתוך השנה. אולם הוא אינו קודם לאבל בתוך השלושים. כמו כן נראה שאינו קודם לו כל השבוע אלא רק ביום היארצייט [אף שעל נקודה זו לא מצאתי מקור מפורש] אבל כמובן חלילה לבוא בענינים אלו לידי מריבה.

ראה משנה ברורה מאמר הקדישין בסי’ קלב.

בשורות טובות.