כתמים בגלל גלולות מיד אחרי טבילה

שאלה:

שלום. אני כמה ימים אחרי טבילה ראשונה אחרי לידה ולוקחת גלולות. מיד אחרי הטבילה היו שני כתמים חום בהיר על התחתונית ואתמול היה כתם ורוד בניגוב. לא היה כלום חוץ מזה. האם יש צורך לתחחיל ספירה מחדש?

תשובה:

קשה לענות על כתמים דרך האינטרנט, צריך לראות… חום בהיר ככלל אינו אוסר, לגבי ניגוב בנייר טישיו נחלקו כידוע הדעות, יש אומרים שזה נחשב דבר שאינו מקבל טומאה ואין איסור, ויש שהורו לחשוש לכך כאשר הכתם הוא בשיעור גריס מעט יותר ממטבע של שקל, וכך קיבלתי מרבותי. כמו כן יש שהחמירו בזה כאשר הניגוב הוא מיד אחרי הטלת מי רגלים, ולא הקלו שהשיעור גריס רק באופן שהיה חצי דקה ביניהם, ויש שהקלו בזה כמובא בסו"ס מראה כהן, מרבותי קיבלתי להחמיר וכן הורה הגר"ש וואזנר, לכן בכל השאלה הזו כל אחד יעשה כהוראת רבותיו. הטוב ביותר לא להסתכל בימי טהרה על טישיו וללבוש בגד תחתון כהה.

מזל טוב ורוב נחת.