הפרדה בין בשר לחלב במקרר

שאלה:

כשמעמידים סירים במקרר – האם יש ליחד מדף לסירים חלביים ומדף לבשריים? האם יש חילוק בין האם הסירים שניהם חמים או שניהם קרים? ומה קורה בדיעבד עם מעולם לא הקפדנו על כך וכנראה שנגעו סירים חמים זה בזה?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שלא מכניסים למקרר סירים חמים בחום שהיד סולדת בו, כי זה מקלקל את המקרר ולא טוב גם לשאר המוצרים, אבל גם אם הכניסו, מגע יבש בין כלים נקיים מבחוץ אינו מעביר טעם, לכן לכתחילה יש להזהר שלא יגע אבל עכשיו לא צריך לחשוש מספק שמא נגע, בפרט שזה כבר אינו בן יומו וכו'… כאשר יש חשש שנשפך משהו וכו', בהחלט כדאי שתהיה הפרדה, אצלנו בבית יש פינה מיוחדת למוצרי חלב ששם לעולם לא מניחים בשרי.

שבוע טוב.