תשלום על שירות כשלא מבקשים

שאלה:

שלום וברכה לרבנים,יישר כוח ותודה. אני חושבת ויש לי הרגשה שהעייריה וביהס של הילדים שכח לעדכן ולקלוט את הילדים שלי במערכת מחשוב כנראה -בכל מקרה וככל שזכור לי אנחנו לא סיימנו לשלם את אגרת העירייה ואת אגרת ביהס של שני הילדים(לביהס שולם חלק מהאגרה )והגענו כבר לסוף שנת הלימודים(!) ואף אחד מביהס ומהעייריה לא יצרו קשר ולא שלח הודעה נוספת בעניין להמשך התשלומים. שואלת אם חובה עלי ליצור קשר מיוזמתי עם הגורמים ולהזכיר להם שלא שילמנו ולשלם?!

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שחייב חוב והתובע שכח מתביעתו, מחובתו לעדכן את החוב ולפרוע זאת. השכחה של התובע, לא פוטרת את החייב מתשלום.

ולכן יש לעדכן ולשלם את אגרת בית הספר.

בהצלחה.

מקורות:

הש"ך ריש סימן רלב מביא ש"ג שמלווה שאינו תובע חובו אין הלווה חייב לפרוע לו. והש"ך נראה שחולק עליו. אמנם אם שכח המלווה, נראה שלכו"ע חייב הלווה לעדכן אותו, ובזה ודאי שאין מחילה.