ספק כתם

שאלה:

שלום הרב, לאחר שירותים אשתי ניגבה עם טישו וראתה כתם עליו. הבעיה היא שהיא ניגבה גם פעם שניה כדי לראות מה יש לה. הכתם היה גדול מגריס. את הנייר היא זרקה לשירותים. מאוחר יותר היא מצאה גם כתם על התחתון שהיה צבעוני בצבע ורוד. שאלותיי הן: א. האם לדעת כולם אם ניגבה פעם שניה זה נחשב שמצאה את הכתם על הבשר? (ראיתי שכתבתם באתר תשובות עם חילוק בין ניגוב ראשון לניגוב שני, האם כולם מחמירים בניגוב שני? האם יש פוסקים שמקילים שיש לסמוך עליהם בדיעבד? האם החמרתם בניגוב שני מסברא או שיש לכך מקור מפורש? חיפשתי מקור ולא מצאתי ב. צבע הכתם היה חום בהיר שנוטה לורוד, כמו צבע של הפרשה שלפני מחזור, גם על התחתון היה צבע דומה, אבל התחתון עצמו בצבע ורוד אז זה לא ברור כל כך (לא הראנו לרב). השאלה האם זה ספק כתם שניתן להקל בו? כי את הטישו כבר זרקה, והאם צריך להראות את הכתם שבתחתון לרב כדי שישווה את צבע הכתם בתחתון לצבע שכנראה היה גם על הטישו? ג. האם יש מקום לחשוש שבניגוב היא נכנסה מעט פנימה?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר חילוק בין כתם ראשון לשני, אם יש לך ספק על הגוון יש להקל בדיעבד, אבל החכם עיניו בראשו, יתכן שעד שתשובתי באה אליך כבר התברר שהגיע זמן המחזור… כך שיש להמנע בינתיים עד שתתברר המגמה.

יום טוב.