מה יותר חמור- הלבנת פנים או הסתכלות בנשים שגוררת חילול ה'?

שאלה:

יעקב (בחור חרדי) ראה את שמעון (גם בחור חרדי) עם שלושה בחורים חילונים שעובדים איתו כששמעון בא אליהם ואומר להם "תראו את הבחורות שעברו פה" (בחורות בלבוש לא צנוע) והתחילו בניהם דיון לא צנוע על הבחורות ועל המראה שלהן.. (במקום שעוברים ושבים אנשים) ואז יעקב בא והוכיח אותו ליד כולם וכשראה שהם ממשיכים לדבר כך אמר לו שבדיבורים הבוטים והלא צנועים האלה הוא עושה חילול ה' ואמר לבחורים החילונים שלא כל החרדים מתנהגים כך.. ואז שמעון אמר ליעקב "הלבנת פני חברו ברבים זה מדאוריתא והסתכלות על אישה זה רק לאו" האם שמעון צודק? שהעבירה של הסתכלות באישה (וחילול ה') פחות חמור מ"הלבנת פני חברו ברבים"? והאם יעקב נהג נכון בתוכחתו? או שעליו להתנצל על כך? (אציין שהמקרה הזה הוא רק אחד מיני רבים..)

תשובה:

שלום וברכה

ברור שהמוכיח נהג כהלכה, בכך שהוכיח אותו בפני כולם, אדרבה אם לא היה מוכיח אותו היה נגרם חילול ה' שמכך ששותק נראה שניחא לו וזה לא חמור כל כך.

אלא שבאופן כללי יש להתרחק מחברה רעה, ויש להשתדל שלא להסתובב עם הבחורים האלו, לא החילונים ולא ה"חרדי", רק למצוא חברה יותר מתאימה, כדי שלא להיות מושפע חלילה.

בשורות טובות. ושמור על עצמך חביבי…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבחורים שדיברתי עליהם זה אנשים שאני עובד איתם באותו מקום עבודה
    (אני לא מתחבר אליהם או מסתובב איתם מחוץ למסגרת העבודה) האם עליי לעזוב את מקום העבודה?