לתבוע בבית משפט שוכר שלא שילם

שאלה:

דיני שוכר שלא שילם שכירות וחייב כ – 8000 ש"ח ורוצה לעזוב, האם אפשר להגיע איתו לבית משפט? האם זה סוג של גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

שוכר שלא משלם עובר באיסור גזל. ולפי כמה שיטות עובר באיסור של בל תלין, ובאיסור של ביומו תתן שכרו. ובאיסור של לא תעשוק. ובל תשהה.

התביעה צריכה להיות דווקא בבית דין ולא בבית משפט. ואם הנתבע לא יסכים להופיע בבית דין, יינתן היתר לתובע לפנות לבית משפט.

תובע שהולך תחילה לבית משפט, וללא היתר מפורש, הרי הוא מרים יד בתורת משה, ומכריז שח"ו תורת משה איננה אמת. לכן צריך לדון בבית דין רבני.

בהצלחה.

מקורות:

איחור בתשלום של שכירות האם עובר בבל תלין – ראה שו"ע חו"מ ריש סימן שלט ובקצות שם.

איסור לדון בערכאות – שו"ע חו"מ סימן כו.