לשלם למטפלת ביום שהגישה את הדו"ח

שאלה:

כבר שאלתי שאלה דומה אבל יכול להיות שאת הפרט הזה לא הוספתי אני משלם למטפלת חודשית היא נותנת את החשבון ביום האחרון של החודש בשעה שלוקחים את הילד ממנה החיוב הוא כבר מאותו יום? כלומר אני צריך לחזור אליה ולשלם ? כי בדרך כלל אני משלם ביום למחרת שהוא הראשון לחודש הבא תודה רבה !

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין החיוב לשלם ביום האחרון של החודש ולא לדחות למחרת. העובדה שהיא מוסרת ביום אחרון את הדו"ח לא ברור שיש כאן מחילה, כיון שרק ביום זה היא יכולה להגיש את הדו"ח. ולכן אם ההורה לא הגיע עם כסף בכיס, צריך לבקש מהמטפלת שתסכים שהתשלום ידחה למחרת. או שיקפיד לחזור עם תשלום באותו יום, ובכך יזכה לקיים כמה מצוות חשובות.

בהצלחה.