ברכה הטוב והמטיב על ירושה

שאלה:

זוג שקבלו כסף ודירה בירושה, מתי מברכים ברכת הטוב והמיטיב במקרים הבאים: א. את הכספים של מכירת הדירה מקבלים ב 3 או 4 תשלומים במהלך כמה חודשים. האם כל פעם שמקבלים סכום מסויים אז מברכים? או רק פעם אחת על כל הדירה? ב. על כספים אחרים שאינם קשורים לדירה שמקבלים בירושה האם מברכים בנפרד?

תשובה:

שלום וברכה

את הברכה מברכים על הדירה עצמה, ברגע שאתה נעשה שותף בה כבר קיבלת את הירושה הגדולה, מה שהחלטתם למכור או להשכיר או כל דבר אחר, זה כבר הביזנס שאתם עושים עם הרכוש שלכם, אין לזה קשר עם הירושה עצמה.

חשוב לציין, שאף שאכן בשו"ע סי' רכג סעי' א הובא לברך על ירושה [שהחיינו ביורש יחידי והטוב והמטיב כשיש כמה אחים], רבים נהגו להמנע מברכה זו מפני פחיתות כבוד הנפטר, ראה נימוקי או"ח שם, וראה תשובות והנהגות ח"ב סי' קא שמנהג העולם שלא לברך, ובצירוף שיטת ההלכות קטנות שברכה זו נאמרת רק כאשר בעת הפטירה מתגלה ליורש רכוש שלא ידע ממנו בחיי אביו, אבל אם ידע כבר בחיי האב למה יש לצפות, סבר ההלכות קטנות שלא מברכים.

בשורות טובות.