שינה במיטה אחת עם אישתו נידה כשהמזוודה באמצע

שאלה:

שלום רב האם אפשר להתיר כשמתארחים ויש מיטה אחת, לישון כ"א בביגדו וכן להניח היכר באמצע כגון מזוודה (או ילד), דומיא דעגלה שנוסעים לטיול ששרי בהפסק אדם או כל דבר שהוא (כלשון האגודה) דכאן המיטה לא מיוחדת לה וכל החשש זה נגיעה, חיבה או נדנוד דומיא דנגיעה (נה"כ) וכמו שיש בעגלה לטיול או ספסל שבהפסק ניכר או מחיצה שרי

תשובה:

שלום וברכה

אסור לישון באותה מיטה גם אם יש מחיצה ביניהם, רק כאשר הן שתי מיטות נפרדות, או מיטה גדולה המחוברת לקרקע ואינה מיטלטלת, והיא גדולה עד שניתן להניח עליה שני מזרונים, שאז יש שהקלו במחיצה קבועה, לא משהו שאנחנו מכירים בזמנינו, כך מפורש בתשב”ץ ח”ג סי’ מב, שהוא אגב מקור איסור זה.