זמן קריאת שמע תפילה ותפילין

שאלה:

אם אני אני אומר בבוקר ברכות השחר ושמע ישראל עד איזה שעה אפשר להתפלל עם טלית ותפילין

תשובה:

שלום וברכה

למעשה יש כאן בילבול…. יש שלוש מצוות נפרדות: קריאת שמע, תפילה ותפילין. מצות קריאת שמע יש לה את הזמן שלה, עד רבע היום [כל יום זה משתנה ראה הזמנים המתפרסמים בלוחות], זמן תפילה עד שליש היום [כנ"ל] ובדיעבד מי שלא התפלל עד אז יכול להתפלל עד חצות אבל הפסיד מצות תפילת שחרית, אף ששכר "תפילה" בידו. מצות קריאת שמע מי שלא קרא בזמנה הפסיד מצוה מן התורה כמו שופר ולולב ומצה בליל הסדר! תפילין שמנם כל היום עד השקיעה. אלא שתיקנו חכמים לומר את הקריאת שמע עם תפילין, כדי שלא יראה כמעיד עדות שקר בעצמ שמזכיר תפילין ואינו מניח, וכן הקפידו שיהיו עליו לכתחילה בזמן שמונה עשרה שאז בלאו הכי הוא בכובד ראש.