לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הוצאה – בגד שעל גופו / סחיטה לתוך אוכל

שאלה:

1. אם אדם יצא מביתו לבוש בכובע. כאשר הגיע לרשות הרבים החליט שהוא לא מעונין בכובע עוד ולכן הניח אותו בצד המדרכה. האם עבר עבירה כלשהיא? מדובר במקום שאין בו עירוב. 2. לספרדים, האם מותר לסחוט פירות רק על מנת לתת טעם למאכל?

תשובה:

שלום וברכה

1. אין כאן הוצאה, כי כל עוד היה לבוש בכובע הוא היה טפל אליו, ועכשיו שניהם יחד ברשות הרבים.

2. מותר לסחוט פרי לתוך מאכל, אבל אסור לסחוט אותו לכלי ריק, גם אם בכוונתו להכניסו אחר כך למאכל, ראה בזה בהרחבה כל פרטי הדינים בסי' שכ.