סחיטה בשבת בסקוץ מיועד לשימוש בשבת

שאלה:

שלום רב, ספוג מיועד לשבת שכולו סינטטי, אם הסיבים צפופים בדומה לצפיפות שיער הרי שיש לנו סוחט מדרבנן ואסור. אבל גם בספוג סינטטי שאינו צפוף ולא בולע מים, הרי את סבון הכלים הוא כן בולע וכשסוחטים אותו (וניחא ליה בסחיטה) יוצא עוד סבון כלים, ואולי יש לדמות לספוג עם שמן במשנה בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

אני לא חושב שהוא בולע, פשוט זה נשאר בין הסיבים ומן הסתם אפילו גלוי לעין, ואין חשש סחיטה, שוב כאשר מדובר בסיסים עבים ומרווחים.

הצטרף לדיון

תגובה 1