המתנה 6 שעות למי שמנהג אבותיו 3 שעות

שאלה:

המתנה בין בשר וחלב: כאשר האב נהג במקור כרבים מיוצאי גרמניה שלוש שעות, ובשלב מסויים קיבל על עצמו להמתין שש שעות, האם הילדים שגדלו צריכים להמשיך כמוהו, כפי שהיו רגילים בבית בחלק מן השנים, או שיכולים להישאר בשלוש שעות כנוהג המקורי של המשפחה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהאב נהג נכון בשינוי המנהג, שכן מנהג זה אינו נכון כל כך על פי הלכה וכבר כתב הש"ך בסי' פט שכל מי שיש לו ריח תורה ימתין 6 שעות, לכן למרות שאין למחות ביד מי שכך הוא מנהג אבותיו, אחרי שהאב שינה הייתי מציע ללכת בדרכו, כדאי ללמוד מהאבא דברים טובים. אגב גם סבי נהג שלוש שעות ואבי שינה וכולנו אחריו…

יום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1