שכח יעלה ויבוא והתפלל מוסף

שאלה:

1. מה הדין לגבי אדם ששכח לומר יעלה ויבוא בראש חודש בשחרית? האם יתפלל שוב לאחר המוסף? 2. מה הדין אם אמר יעלה ויבוא בברכת המזון לאחר בונה ירושלים? האם זה הפסק?

תשובה:

שלום וברכה

1. אדם ששכח יעלה ויבוא ונזכר רק אחרי מוסף נחלקו הדעות האם חוזר ומתפלל שחרית או שיצא ידי חובה בהזכרה של מוסף, ולכן יתפלל שוב ויתנה שאם הוא פטור מכך תהיה זו תפילת נדבה, ראה משנה ברורה בסי' תכב ס"ק ד.

2. לאחר בונה ירושלים יכול לומר רק באמצעות הברכה המיוחדת שנתקנה לזה, אבל בדיעבד שאמר זה לא הפסק.