ראתה דם על עד ואין במה לתלות

שאלה:

בס"ד בבדיקה של היום הראשון ראיתי דם וחשבתי שזה מפצע, בודקת לא ראתה פצע אך הצליחה לבצע בדיקה נקיה. הרב אמר לנו שזה בסדר כיון שהבודקת הצליחה לבצע בדיקה נקיה ביום הראשון. האם זה נכון? בעבר אמרו לנו שאם יש דם על העד ואין פצע מדמם הבדיקה שלאחריה נחשבת כהפסק. מהו הדין הנכון?

תשובה:

שלום וברכה

אני משוכנע שהרב לא הבין אתכם פשוט, אין ספק שאם יש דם בבדיקה ואין במה לתלות הרי שצריך להתחיל מחדש, כוונת הרב אולי היתה שבדיקתה של הבודקת יכולה להחשב לכם כהפסק טהרה [תלוי באיזו צורה היא ביצעה את הבדיקה], אבל היום הראשון של הנקיים יהיה מחר.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. העניין שלצערנו זה היה בעבר ועברתי הפלה לאחרונה. חשבתי מה קרה והגעתי למסקנה שאולי בפעם האחרונה טבלתי שלא כדין. מה ניתן לעשות לכפרה לאיש ולאישה?

  2. אם זה היה על פי הוראת הרב זה נחשב אונס, ובכל מקרה אם תקבלו על עצמכם בעז"ה להמשיך ולהקפיד כמו שצריך על כל ההלכות זה בסדר גמור.
    באופן כללי לגבי הפלה מוקדמת, אינני בא כמובן לקרר את הרצון להתחזק, אבל בכל זאת חשוב לדעת ש20% מההריונות מסתיימים בהפלה, זה חלק מהתהליך התקין של בנין בית בישראל, מצוי מאוד אצל משפחות מרובות ילדים.
    בשורות טובות.