צניעות בלבוש – נשים

שאלה:

צהריים טובים לרב, אני אשמח אם הרב יוכל לענות לי לפי דעת האשכנזים ולפי דעת הספרדים לגבי כמה גדרי צניעות אצל נשים – כלומר מהם הגדרים של הצניעות לפי ההלכה בנושאים הבאים: 1. חצאית – האורך שלה הן בישיבה והן בעמידה וכן לגבי הרווח שבחצאית כלומר צמודה או רחבה 2.אורך השרוול בחולצה 3. כיסוי ראש לנשים, ובייחוד ההיתר של 2 אצבעות 4. גרביים/גרביונים שקופים/ ללא כלום 5. פאה נוכרית

תשובה:

שלום וברכה

1. החצאית צריכה לכסות את הברך גם בישיבה, יש להקפיד 10 ס"מ מתחת הברך בעמידה.

2. המרפק צריך להיות מכוסה בכל תנוחה.

3. יש לכסות שלא יצאו שערות החוצה כלל.

4. חובה ללבוש גרביים או גרביונים מחוץ לבית שאינם שקופים, אינני יודע לומר מדיה מדוייקת של דנייר יש לשאול מה מקובל בבית יעקב.

5. מותר ללבוש פאה נכרית צנועה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. -לגבי כיסוי ראש אם אני לא טועה הרב פיינטשיין התיר 2 אצבעות (6 סמ) של שיער שכיסוי הראש לא חייב לכסות האם אני צודק?
    – ולגבי גרביונים וגרביים לפי תשובת הרב כל הנשים שהולכות עם גרביונים בצבע העור שלהם או טיפה יותר כהה אינן נוהגות ע"פ ההלכה?

  2. 1. הגר"ע יוסף צידד להקל בזה ב2 אצבעות, אבל ודאי לכל השיטות והדעות דרך נשות ישראל הצנועות לכסות היטב.
    2. אמרתי שאינני יודע כמה דנייר מקובל ללכת, ממילא לא הבנתי איך הבנת כך בדברי, בדיוק מזה נמנעתי…