צדקה בערב ראש חודש או בראש חודש?

שאלה:

לכבוד הרב שלום מה יותר נכון לעשות לתת צדקה בערב ראש חודש או בראש חודש תודה וזכה למצוות

תשובה:

שלום וברכה

הכי טוב לתת כל יום, ובכלל יש ענין מיוחד לתת בכל יום לפני התפילה שנאמר "ואני בצדק אחזה פניך", ועל פי סוד יש לתת בשעה שאומרים והעושר והכבוד מלפניך בפסוקי דזמרה.

לגבי צדקה חודשית מיוחדת, ודאי עדיף לתת בערב ראש חודש מכמה סיבות: ראשית מצוה שאפשר לעשות היום לא דוחים למחר, שמא תטרף השעה…

שנית, ערב ראש חודש הוא יום כיפור קטן ומיועד לתשובה ומעשים טובים כפרה על חטאי החודש החולף.

תזכה למצוות!