עד היכן חובת הציות לרבי המובהק

שאלה:

אם אדמו"ר או ראש ישיבה אומר לתלמיד שלו שיתן לו מה ששייך לתלמיד אם צריך לציית, האם זה נכלל בתוך מהרהר אחרי רבו כמהרהר אחרי השכינה כשהתלמיד לא רוצה לציית?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאין כל חובה לתלמיד לתת את רכושו לאדמו"ר, אינני מכיר אגב רב כל שהוא בהיסטוריה שיאמר דבר כזה, ואם מצאת כזה דבר יש לחשוש שנקלעת לאיזו כת ואין לזה קשר עם יהדות!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ב"ה
    נראה לי שאם מדובר בדבר שלא ראוי שיחזיקו כגון אייפון פרוץ או בחור שיש לו בישיבה נגן עם סרטים לא יפים מותר לרב לבקשו ממנו וחייב התלמיד לציית לו.
    וכן נוהגים היום בישיבות. ןכן הרבה מהאדמורים ורבנים נוהגים כן.