משקאות ללא כשרות בעולם

שאלה:

שלום אם אפשר בבקשה לעשות סדר בעניין משקאות ללא כשרות, בחו"ל. ידוע על קוקה קולה שאפשר: 1. האם בכל מקום בעולם או שיש חריגות? 2. מה לגבי קוקה קולה זירו? 3. האם דווקא של חברת קוקה קולה או של כל חברה אחרת גם? (למשל פפסי, RC, ועוד) 4. לגבי ספרייט גם ראיתי שיש שאומרים שאפשר, האם זה אכן כך, והאם גם בדיאט, והאם רק של חברת קוקה קולה או גם של חברות נוספות, והאם בכל העולם אפשר? 5. סודה ומים תמיד אפשר? תודה

תשובה:

שלום וברכה

בתקופה האחרונה התפרסמו כמה מאמרים מהגרמי"ל לאנדא זצ"ל נותן הכשרות של קוקה קולה, בהם הוא מזהיר שחברת קוקה קולה אמנם מספקת תמצית בסיסית לכל המקומות שהמותג הזה נמכר, אבל בכל מקום מעורבים עוד דברים והליך ההכנה שונה, ואין לשתות ללא הכשר.

מים וסודה ניתן לשתות, בפסח יש להחמיר לגבי סודה, הבד"ץ העדה החרדית פירסמו השנה שיש גז המיוצר על מצע חמץ.