לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הכנה לטבילה – כללי חציצה

שאלה:

שלום!
יש לי כמה שאלות לגבי הטבילה.
אני מרגישה שבזמן האחרון ההכנה לטבילה לוקחת לי קצת יותר זמן מהרגיל ואני כל הזמן לחוצה האם פספסתי או שכחתי משהו. רציתי להבהיר לעצמי כמה נקודות…
1. האם אפשר לסיים את ככל ההכנות ומקלחת כ-3 שעות לפני הטבילה? לפעמים יוצא שאני עובדת ביום הטבילה ויש לי זמן לעשות הכנה לפני העבודה ואז כשאני חוזרת מהעבודה מיד ללכת לטבול ולא להתחיל את כל ההכנות. האם זה בסדר לעשות ככה ואז לפני הטבילה לעשות רק מלקחת קצרה ועיון?
2. עד כמה עמוק צריך לנקות את האוזניים? לפעמים כשאני מכניסה קיסם פנימה זה כואב לי וגם תמיד נשאר צבע קצת צהוב על הקיסם. לפעמים אני ממשיכה לנקות עד שיש לי סימני דם על הקיסם. האם חשוב שהקיסם יהיה נקי לחלוטין או שזה בסדר אם נשאר עליו קצת צבע צהוב?
3. האם בסדר לעשות מקלחת או אמבטיה במים פושרים ולאו דווקא במים חמים?
4. מה לעשות אם יש לי חצ'קונים על הפנים? האם חובה להוריד את הראש הלבן לפני הטבילה?
5. לפעמים מאד קשה לי לנקות את הטבור ויש לי שם קשקשים שלא יורדים בשפשוף רגיל גם בעזרת קיסם. האם זה בסדר להשאיר אותם כי זה מיעוט ואני לא מקפידה על זה כלל?
6. לפעמים קורה שאני גזזת ציפורניים באופן לא ישר ,כלומר אני לא תמיד גוזזת ציפורניים באופן אחיד. האם זה מהווה חציצה בטבילה אם אני רואה שנשאר לי חלק מאד קטן של ציפורן (לא חצי תלוש אלא פשוט גזרתי ציפורן במקום אחד יותר ובמקום השני פחות)
7. האם חובה לסרק גם שיער בבית השחי ובערווה (אני לא מגלחת שיעור)?
8. האם חובה לסרק גבות?
9. אם יש לי יבלות או גלדים יבשים על העור שלא יורדים בקלות בשטיפה אבל מתרככים מאד האם זה מהווה חציצה?

תשובה:

שלום וברכה

  1. לכתחילה יש להסמיך את החפיפה לטבילה, לכן יותר מהודר יהיה לעשות חלק מההכנות לפני העבודה, ציפורניים למשל, ואת שאר ההכנות בלילה אחרי העבודה במנוחה. המקווה פתוח עד שעה מאוחרת יחסית [תבררי עד מתי] ולא צריך לטבול מיד בצאת הכוכבים. אבל אם זה לא אפשרי אפשר לעשות הכנות שלוש שעות לפני הטבילה ואחר כך מקלחת ועיון וסירוק.
  2. אין סיבה לגרום לכאבים באוזניים, מנקים נורמלי וכל השאר זה דבר שכלל לא מקפידים עליו ואינו חוצץ.
  3. כדאי מעט יותר חם מפושר, משום שמים חמים מתירים את השיער ומים קרים מסבכים אותו.
  4. אין חובה להוריד, רק אם זה כבר גלד יבש.
  5. מה שלא יורד לא צריך.
  6. זה בסדר גמור.
  7. יש לסרק.
  8. לא.
  9. כל מה שכבר אינו נצרך לפצע ואפשר להוריד בלי להפצע יש להוריד, מה שלא ניתן להוריד באופן הנ"ל ניתן להשאיר ולרכך.

בהצלחה