הטמנה בתבנית חד פעמים / הנחת מאכל על פלטה בשבת

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול לגבי חימום מאכל בשבת בתוך תבנית אלומיניום עם מכסה בפלאטה ,(הכוונה לתבניות רגילות אלה שקונים בסופר עם המכסה כלול) האם הדבר מותר ?

תשובה:

אני מבין ששאלתך מצד דין הטמנה, אין בזה איסור הטמנה, כיון שהמכסה אינו מיועד לצבירת החום אלא פשוט לשמש כמכסה, לא שונה מסתם מכסה של סיר. אלא שכמובן יש להקפיד על דיני בישול ועל דיני חזרה, כלומר מאכל שיש בו רוטב אסור לחממו בשבת כלל משום שיש בישול אחר בישול בדבר לח [הגר"ע יוסף היקל בזה במעט רוטב על פי שיטת רבינו ירוחם, אבל רוב הפוסקים אוסרים], וגם בדבר יבש, אין להניח על הפלטה ממש אלא על כלי הפוך ויש מחמירים דוקא על כלי מלא [הגר"ע יוסף היקל בפלטה שאין בה איסור חזרה, אבל רוב ככל הפוסקים מחמירים בזה].

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1