הבחור רוצה ללמוד כל החיים – מה עם פרנסה?

שאלה:

שלום כבוד הרב. בצל החכמה בצל הכסף. יש לי שכן בן 21 שהחליט שהוא מעוניין להיות אברך לחיים. לדעתי, אין למשפחה שלו דרך לממן את זה. נראה לי שהוא יתקשה מאוד למצוא כלה. האם כדאי לו לשלב לימוד מקצוע? איך אפשר לעזור לו למצוא מישהי, שמסוגלת לעול הפרנסה? מה הקריטריונים המינימליים שנשים כאלו מסכימות? מה דעת הרב בנושא? אני יכול לספק פרטים נוספים אם צריך. תודה

תשובה:

שלום וברכה

אשריך שיש לך שכנים כאלו! אין שום צורך לקרר אותו מהחלטותיו הטובות, בעזרת ה' הם יוכלו לחיות כמו עוד הרבה מאוד אברכים, כאשר האשה עובדת והוא מקבל מילגת כולל, ושניהם שמחים בחיים של תורה בצניעות ובשלווה. ואם וכאשר יזדקקו לתוספת הכנסה יעשה משהו מהצד כמו כתיבת סת"ם או תלמידים פרטיים או כתיבה תורנית כמו עוד הרבה אברכים. מעטים האברכים שנהנים מתמיכה קבועה של הורים, אם מבינים שחיי תורה זה נצח, מסתפקים במועט. ומי יודע אולי עוד יקבל משרה תורנית טובה… זו לא תכלית, אבל מה אתה דואג לו כבר עכשיו כל כך… החשוב הוא לחפש שידוך מתאים אשה שמעונינת בחיי תורה, וב"ה יש רבות רבות כאלו בזמנינו.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1