הכשרת תבניות ורשת מנגל

שאלה:

שלום לרבנים 1 מגשים של תנור ושל מנגל וכן ושולחן ממתכת אם חיבים בהגעלה? 2 למה מרן בסימן קנח סע ב ביורה דעה השמיט בדין אפיקורס מי שביזה ת"ח והרי בכסף משנה תמה על הרמבם למה השמיט? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה מדבר על תבניות ורשת שבלעו מאכל אסור, לא מועילה הגעלה צריך דוקא ליבון [בהיתרא בלע מועיל ליבון קל ובאיסורא בלע – מאכל אסור, או בשר ואחריו חלב בתוך 24 שעות, צריך ליבון חמור שלא מתאפשר בתבניות מחמת שיתקלקלו, רק ברשת זה מועיל] אפ כוונתך לכלים חדשים, יש מהדרין להגעיל אבל אינו חיוב ממש.

אינני יודע להשיב על שאלותיו של הכסף משנה.