מה זה כבולעו כך פולטו?

שאלה:

תודה רבה על התשובה המהירה! כ"ז סיון ה'תשע"ט שאלה: שלום לכבוד הרב, מהו הזמן המינימלי, בהדלקת התנור לחום הכי גבוה, לעניין הכשרתו, לאחר שנוקה כנידרש? תשובה: אינני יודע לומר זמן מינימלי, מסתבר ש20 דק’, אבל המקובל הוא להפעיל חצי שעה. האם אפשר להגדיר, שמכיון שכבולעו כך פולטו, כל תנור לגופו, והעיקר שיגיע לחום המרבי,(אפשר לבדוק על צג התנור )?

תשובה:

שלום וברכה

זה לא מספיק ואין לזה קשר עם כבולעו כך פולטו, משתי סיבות: א. הרעיון של הזמן הוא שלא די שהאויר בתנור חם, צריך שגם דפנותיו יתלבנו היטב. ב. כבולעו כך פולטו זה תמיד לגבי סוג ההכשרה לא לגבי רמת החום. למשל, כלי שבלע בחום של 80 מעלות, ההכשרה שלו אינה ב80 מעלות אלא בהגעלה גמורה מאה מעלות בסיר מבעבע על האש ממש! כבולעו כך פולטו רק קובע שמה שבלע עם נוזל עושים לו הגעלה, ומה שבלע בכלי שני מספיק לו כלי שני וכו'.