טבעת קידושין עם עיטורים

שאלה:

האם מותר לקדש אשה בטבעת כסף שיש בה עיטורים בחריטה כרצון הכלה?

תשובה:

שלום רב,

מקובל שלא לקדש אישה אלא בטבעת חלקה ללא אבנים או עיטורים. כפי שנפסק בשו"ע אבה"ע סי' לא סעי' ב'. המקור הוא מדברי רבינו תם, והלכה זו הובאה גם בהרבה מהראשונים. נכון שהסיבה לכך היא שמא האישה תחשוב שזה שווה סכום מסויים, ועל דעת זה תרצה להתקדש, ובסופו של דבר זה שווה פחות. כלומר, אם היא מודעת לכך שזה אולי שווה פחות או שהיא יודעת בדיוק את שוויה ובכל זאת רוצה להתקדש עם טבעת זו, לכאורה אין בעיה, אבל מאחר מקובל בכל תפוצות ישראל כל הדורות להתקדש בטבעת חלקה לא כדאי לשנות.