תשובה לאשה שחטאה מאוד

שאלה:

שלום כבוד הרב, לפני מס׳ שנים ניהלתי רומן עם גבר נשוי במשך מס׳ שנים, אישתו ידעה על כך וביקשה שאתרחק מספר פעמים. אני שלחתי מספר פעמים תמונות שלי ושל בעלה לה ולמשפחתה ולסובבים אותה, ציערתי אותה רבות, היא ידעה שנכנסתי להריון ממנו והפלתי, כדי להוציא את עצמו מאשמה הוא היה משקר ומספר שכישפתי אותו וכל מיני דברים אחרים כדי להאשים אותי בלבד. היא רצתה להתאבד בגללינו, היא אמרה שהרסתי לה את החיים. אני בתקופה הזאת התנהגתי כאחת שהשטן נכנס לגופה, לא הייתי מודעת למעשיי והייתי בנאדם רע שפגע בכולם רק כדי להיות איתו. לפניו הייתי ילדה טובה ותמימה שלא הייתה מסוגלת לפגוע ולצער אף אדם. כמה שניסיתי לצאת מהקשר הזה לא הצלחתי, זה היה כמו כישוף, זה היה חזק ממני. מה גם שהוא שיקר שהוא מתכוון להתגרש ושהוא לא אוהב אותה. הייתי גם הקורבן שלו וסבלתי מהתעללות מילולית נפשית ופיזית. עברו 3 שנים ואני משלמת על עוונותיו בכל יום. לא יצאתי עם אף גבר מאז, זה לא מצליח להגיע אפילו לפגישה, אני לא מתקדמת בעבודה כבר שנים, כל האנשים הקרובים אלי פגעו בי ולא נשאר לי אף אדם, המצב הבריאותי שלי רע, אני כבר חודשים חולה כל פעם במחלה אחרת ולא מסוגלת לתפקד, המצב הנפשי שלי גם כן רע כתוצאה מכל המצב הזה, אני מאוד מתחרטת, התפללתי, ביקשתי מחילה מבורא עולם, נסעתי לאומן פעמיים אך משהו עדיין חסום, אני תקועה כבר מספר שנים באותו מקום ויום אחד טוב לא זכיתי לראות כבר שנים. אמרו לי שאותה אישה שציערתי מקפידה עליי, שזה כמובן הגיוני ומוצדק. אני יודעת שעד היום היא לפעמים חושדת שאנחנו בקשר ובודקת את הטלפון שלו וכן כנראה שאני במחשבותיה כי לפני זמן קצר אף חשבה שהיא ראתה אותי למרות שאין זה כך הדבר. אין לי את מספר הטלפון שלה ולהגיע אליה יהיה מאוד קשה, זה רק להגיע לבית שלה ואני חושבת שבעלה ימנע את זה ממני ואני לא יכולה לעשות זאת ליד הילדים שלהם. וגם אם אבקש מחילה- קשה לי להאמין שהיא תסלח לי! הוא ביקש ממנה להתגרש בעבר בגללי. היא באמת סבלה בגללי המון. מה אפשר לעשות במצב כזה ? האם חשוב שאנסה להתנצל? ואם לא אצליח לזכות במחילתה מה אפשר לעשות כדי שהקפידא עליי לא תפגע בי יותר ?

תשובה:

שלום וברכה

מה שתיארת מזעזע בכל קנה מידה, אין ספק שאת צריכה לעשות הכל כדי לכפר על חטאים נוראים אלו, ציערת אשה ברמות שלא ניתן להאמין, אני לא יודע איך אפשר כך לעבור את החיים ולהגיע לעולם הבא. זאת בלי קשר לעצם הקשר האסור. אינני יודע לתת את דרך התשובה, קטונתי, אולי תנסי לפנות לאדם גדול שידע להדריך אותך בענין זה. הייתי מציע את הגאון רבי יצחק זילברשטיין רבה של שכונת רמת אלחנן בבני ברק וראש כולל בית דוד בחולון, תנסי להגיע אליו והוא ימצא לך דרך תשובה, עשי זאת ואל תוותרי העבודה והתקיעות זה שטויות, רק סימנים משמים, עצם הדבר הוא נורא ואיום.

בשורות טובות.