להזיק את המזיק שמתכחש לנזק

שאלה:

שלום רב ושלום לרב החנתי את רכבי בחניה ציבורית ליד הבית. שכן החנה את רכבו לידי ובטעות דפק לי את הרכב ביקשתי ממנו לשלם לי על הנזק אך הוא מתכחש לעובדה שהוא פגע בו.. לא צילמתי… מה אפשר לעשות מבחינה הלכתית במצב כזה? הדעה הדלה שלי אומרת לי לדפוק לו את הרכב בחזרה באותה מידה… רב תודות לרב

תשובה:

שלום וברכה,

מזיק שמתכחש לנזק שעשה, חייב לשלם אלא שאין באפשרות להוציא ממנו את חיובו. אם ברור במאה אחוז שאכן הוא הזיק את הרכב, מותר לתפוס ממנו ממון, בשווי הנזק, ואם יש צד קטן שהנזק לא הגיע ממנו, אסור לתפוס ממנו ממון כנגד הנזק. בכל מקרה אין שום היתר להזיק אותו כנגד, מאחר ואין שום תועלת בנזק מול נזק, וחיובו שחייב לשלם לא מתיר להזיק לו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1