האם יש לי סיכוי לזכות בדין תורה

שאלה:

שלום וברכה, אני רוצה לתבוע את הישוב שלי על שעשקו את בעלי, גר צדק לפני 30 שנה ולא שילמו לו משכורת על עבודתו בחצי משרה. כתוצאה מזה (העומס והמתח בבית גרמו) הוא היכה אותי 23 שנים עד שהוא עזב את המשפחה, אני ושבעה ילדינו לפני 7 שנים והתגרשנו. אני סבורה שמגיע לי פיצוי מהישוב ע"ס 300,000 ₪ (על 30 שנות סבל: מאז שהתגרשתי אין לי במה לשלם מיסי ישוב כי אני לא עובדת, אך הם לא מרפים ממני ומטרידים אותי כדי שאשלם והגיה החוב שלי ל-40,000 ₪. הבעיה היא שלא מצאנו את חוזה עבודתו של גרושי. כדי להוכיח את העניין דרושה השקעה רבה כדי לאסוף עדויות מתושבי הישוב. השאלה שלי היא: האם יש לי סיכוי לזכות בדין תורה? נ.ב. הצעתי פשרה לישוב אך הם מסרבים להתפשר איתי. תודה רבה על תשובתכם אסתר

תשובה:

שלום וברכה,

היישוב שלא שילם משכרות חייב לשלם את המשכרות שעשק מהעובד. והתשלום אמור להיות לגרוש שלך ולא לך. תביעה על סבל שהגיע כתוצאה מאי תשלום משכורת לא ניתן מחייבים על כך בבית דין. אני לא רואה סיכוי שבית דין יחייב על הסבל והעוגמת נפש שנגרם לכם.

בהצלחה.