טבעת נישואין בכסף של האבא

שאלה:

אבא שנתן לבנו מספר צ'יקים לשלם לבעלת התכשיטים ובתוך התכשיטים יש את טבעת הקידושין העשויה מכסף האם האבא צריך להקנות לבנו את הטבעת והבן צריך להגביה את הטבעת או מספיק שהבן יקח את הטבעת לעצמו והאם צריך שהאבא יאמר בפירוש שמקנה לבנו הטבעת או מספיק שיתכוין לכך?

תשובה:

שלום רב,

אין צורך שהאבא יקנה ויתן לבנו. די בכך שהוא נתן את הסכמתו שהבן יקדש בטבעת זו את כלתו, ובכך נעשה הקניין ע"י הבן. על אף שיתכן שמראש כאשר הבן קנה את הטבעת עם כסף של אביו בעצם הוא זוכה את זה עבור אביו.