לתרומות לחץ כאן

עוגיות שבלעו טעם בשר והתערבו באחרות

שאלה:

שלום רב עשיתי עוגיות פרווה בתנור בשרי שהוכשר לפני כן אבל תבנית אחת שכחתי להכשיר ואכן אחרי שהוצאתי כל העוגיות שמתי לב שאחת מהתבניות היתה מלוכלכת בשמנונית של בשר אומנם היה נייר אפיה שהיה מפסיק בין השמנונית לעוגיות 1 האם העוגה נחשב נ"ט בר נ"ט או נ"ט אחד 2 כעת כל העוגיות נתערבו ואי אפשר להכיר איזה מהם קיבל טעם של בשר, שאלתי האם מותר לאכול כל העוגיות עם קפה חלבי או לא מפני שאין ביטול היתר בהיתר יבש ביבש או שמא יש להקל באם נגדיר את זה רק כנ"ט בר נ"ט שאסור רק לכתחילה

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה בדיעבד יש להקל, לא בטוח שהשמנונית הזו אכן בשר, וגם מן הסתם זה שרוף, ויש על זה נייר, ואמנם אין ביטול, אבל על כל עוגיה ניתן לומר כל דפריש מרובא פריש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני אומר לכם שאני בטוח שזה שומן של בשר שנאפה שלוש שעות לפני כן

    אם אין ביטול גם אי אפשר לומר כל דפריש כמו כל קבוע כמחצה על מחצה דמי

  2. יש לדון אם זה נחשב קבוע כיון שהוא אינו ידוע במקום הקביעות, אבל אכן גם בזה יש מחלוקת אחרונים, ואינני יודע להכריע.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל