טבילה עם צמה בליל שבת

שאלה:

שלום לרבנים אשה שהגיעה למקוה עם שיער קלוע בשבת מה תעשה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאסור לפרק את הצמה בשבת משום דדמי לבנין, כמבואר בסי' שג סעי' כו, נראה שלא תוכל לטבול בליל שבת. אמנם, אם סרקה שערה טוב לפני שבת, עצם הקליעה אינה חציצה, ראה שו"ע סי' קצח ה, ותטבול בלי לפרק את צמתה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הייתי כנראה לא ברור, השואל אמר שעל ידי גויה מותר והסכמתי איתו, הוא שאל עם גם גוי, ובזה סברתי להחמיר משום צניעות.