חלוקת הוצאות של תוספת בנייה

שאלה:

שלום, רציתי לשאול, אני והשכן שמעלי מרחיבים את דירתנו, במסגרת ההרחבה אנו מרחיבים את הסלון וגם מוסיפים מרפסת שמש, כאשר אני מוציא מרפסת פתוחה, והוא מוציא מרפסת מעלי. הבנתי שעלי להתחלק עם השכן בעלות התקרה שלי שהיא גם הרצפה שלו, האם עלי להתחלק איתו גם בעלות מרפסת השמש שלו, למרות שהיא לא משמשת אותי כלל, ואין לי שום צורך בה, והייתי מעדיף שהיא לא תהיה?

תשובה:

שלום וברכה,

יציקת ביטון שמשמשת תקרה לתחתון ורצפה לעליון, צריכים שניהם להתחלק בהוצאות היציקה. ולכן אם הרצפה של המרפסת שמש שלו משמשת עבור התחתון לתקרה צריך להשתתף בהוצאות. למרות שהיית מעדיף שלא יוציא מרפסת מעליך, הרי אתה נהנה מהיציקה שלו שמשמת אותך.

בהצלחה.