בעיות כשרות במוצר מתועש

שאלה:

שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול, מה הן הבעיות הכשרותיות שיכולות להיות בקוביות של שמרים ללא הכשר?

תשובה:

כל מוצר תעשייתי יש בו הרבה מאוד חומרי גלם, חומרי טעם וחומרים משמרים ואינזימים וכו' וכו', לכן תמיד מוצר מתועש טעון הכשר. מה שלא טעון הכשר זה דברים גולמיים שלא נעשה בהם דבר, כמו פירות וירקות בחו"ל שאין ענין של תרומות ומעשרות, ביצי תרנגולת וכדומה.