קבלת צדקה מאדם שעובד בשבת

שאלה:

רופא שיניים שעובד במהלך כל השבוע במרפאה ולפעמים עובד גם בשבת האם יש בעיה לקחת ממנו תרומה או צדקה?

תשובה:

שלום רב,

עצם קבלת צדקה מאדם מחלל שבת ודאי מותרת, החילול שבת אינו דבר ההופך את כספו לממון שאינו כשר, כסף שאינו כשר הוא כסף שהושג בדרכים הנוגדות את ההלכה. וראה עוד כאן. גם בנוגע לכסף שהושג בבירור על ידי חילול שבת, אין לאסור לאנשים אחרים להנות ממנו [אחרי שבת בודאי מותר לאחרים, וגם בשבת עצמה מותר כיון שלא נעשתה כל יצירה בגוף הכסף אלא שבא לידו בשבת]. זאת מלבד העובדה שעיקר כספו לא בא לו מעבודה בשבת.